Select Page

O MEDNARODNI KONFERENCI

O 3. MEDNARODNI KONFERENCI MDJ — SODOBNI IZZIVI DELA Z MLADIMI IZ RANLJIVIH SKUPIN

Vabimo vas na 3. mednarodno konferenco Mladinskega doma Jarše Sodobni izzivi dela z mladimi iz ranljivih skupin, ki bo potekala od 9. do 11. junija 2023 v Zdravilišču Radenci. Mladinski dom Jarše je javni zavod, ki je ustanovljen za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov, žrtev nasilja, zanemarjanja, zlorabljanja in neprimernih vzgojnih prijemov staršev, katerih posledica je izstopajoče vedenje in/ali čustvene težave, zato se bomo na konferenci osredotočili na to ranljivo skupino mladih.

Ob tokratnem srečanju strokovnjakov praktikov iz področja dela z ranljivimi skupinami se bomo ukvarjali s temami, ki se prepletajo skozi naš delovni in običajni vsakdan. Kaj je duševno zdravje in ali le to sploh obstaja samo po sebi oziroma je le družbeni konstrukt zaželenega vedenja in čustvovanja? Znotraj razumevanja tega koncepta zdravja se umeščamo tako strokovni delavci kot uporabniki in le to vpliva na naše strokovno delovanje. Ob tem se želimo skupaj z vami spraševati, kako se današnji mladi družijo in združujejo. Kje so? S katerimi in kakšnimi skupinami se identificirajo? Kako in kje se jim lahko pridružimo na poti odraščanja? Tako kot lani tudi letos nadaljujemo s predstavitvami inovativnih pristopov iz področja športa, umetnosti in drugega, kar lahko olajša mladim in nam, ki delamo z njimi, čim boljšo podlago za dober delovni odnos.

Kot izhodišče smo si postavili vprašanje, kakšni oziroma kateri programi ali pristopi lahko mladim iz ranljivih skupin omogočijo podporo, ki se sklada z njihovimi potrebami, razvijajo njihove kompetence za večjo stopnjo družbene vključenosti in avtonomije ter jih opolnomočijo za premagovanje osebnih stisk in izzivov.

Vljudno Vas vabimo, da se mednarodne konference udeležite kot aktivni udeleženec(ka) (možno samo v živo) ali kot slušatelj(ica) in spremljate konferenco v živo ali preko (video)konference na platformi programa Zoom.

Ne zamudite enkratne priložnosti, da obogatite svoje znanje in pridobite veščine, ki jih boste aplikativno prenesli v svoje strokovno delovno področje.

Predstavitve prispevkov na konferenci bodo potekale v slovenskem, angleškem, hrvaškem in srbskem jeziku. Po končani konferenci bo izšel elektronski zbornik z zbranimi prispevki.

V pričakovanju vašega sodelovanja in udeležbe na konferenci vas lepo pozdravljamo.

Organizacijski odbor (Tomi Martinjak, Urška Opeka, Peter Steničnik, Damjan Habe, Marko Ocvirk, Miha Stele, Borut Velušček in Ina Kreft Toman)

Accessibility